Historien bag Complementum

Complementum bygger på mit stressnedbrud og de erfaringer, jeg gjorde mig under min genopbygningsproces.

I 2005 gik jeg ned med stress og landede i en depression. Det var et voldsomt slag og enden på min drøm om at udvide min anlægsgartnervirksomhed.

En ny start

Til gengæld tog det hul på en proces, som skulle føre mig den lange vej tilbage til en normal tilværelse. Processen skulle hjælpe mig til at frigøre mig af indre og ydre påvirkninger, så jeg kunne genskabe roen og balancen i mig selv. Det var en skabelsesproces, hvor jeg skulle finde nye veje, ny adfærd, nye reaktionsmønstre – kort sagt: opdage nye sider af mig selv. Jeg står stærkere og kan bevare overblikket, uanset hvad der måtte komme.

Livet som sygemeldt

Den første tid efter stressnedbruddet kørte jeg sololøb. Jeg kunne komme ovenpå igen helt ved egen hjælp - troede jeg. 3 ugers sommerferie gik, hvor jeg var handlingslammet. Da jeg blev klar over - godt hjulpet af min kone - at depressionen var stærkere end mig, gik jeg til lægen. I første omgang blev jeg sygemeldt. Min læge lyttede empatisk til min historie og mødte min ulyst til antidepressive piller med professionel og menneskelig indsigt og tålmodighed. Efterhånden, trin for trin indså jeg, at jeg ikke kunne komme ovenpå uden antidepressive midler. Samtidig var jeg meget bevidst om, at jeg hurtigst muligt skulle af med pillerne igen. I tæt dialog med min læge besluttede jeg følgende forløb: 6 måneder med antidepressive piller og 2 måneders nedtrapning og sideløbende psykologhjælp. Efter 6 måneder skulle mit mentale overskud være så stort, at jeg kunne trappe pillerne ned og i sidste ende arbejde videre uden piller. Og det lykkedes.

Pillerne fjernede brodden af min depression. De lagde låg på mine følelser, så jeg blev i stand til at tænke klarere. De gav mig overskud til at beslutte og gøre det mest fornødne for at komme videre med virksomheden og livet. Men pillerne gav mig ingen glæde og ingen lykke – kun følelsen af at gå ved siden af mig selv. Jeg savnede stadig de rigtige værktøjer, der kunne støtte mig i min mission: aldrig mere stress!

Positiv forandring hen imod et liv uden stress.

Efter min stressnedtur fortsatte jeg derfor med at arbejde med mig selv for at finde en metode, der ikke nøjes med at symptombehandle. Inden for NLP-uddannelsen fandt jeg de værktøjer og redskaber, som jeg kunne bruge til at komme ud af efterveerne af min stressnedtur og depression. Og det er blevet min redning og min mission: Jeg har nu de rette værktøjer til at skabe et stressfrit liv.

Genrejst, styrket og lykkelig

I min kamp for at komme hel igennem processen arbejdede jeg bevidst på at ændre og styre mine personlige handle-, reaktions- og tankemønstre. Arbejdet med min personlige udvikling har ført en ny dimension til min viden: hvordan kroppen og sindet fungerer og reagerer under pres. Med skærpet bevidsthed står jeg stærkere og mere rustet til at klare, hvad der måtte komme. Nu genrejst hviler jeg mere i mig selv.

Jeg er lykkelig.

Complementum startede med mit stressnedbrud og slutter med personlig udvikling Under min rejse tilbage til normale tilstande blev jeg klar over, at min fremtidige mission er at hjælpe mennesker til at blive fri af stress af enhver form og til at udvikle deres selvværd, så ingen eller intet kan begrænse dem. Complementum er bygget på de erfaringer, jeg gjorde mig i min kamp for at genfinde min identitet.

Personlig udvikling er en rejse, der aldrig ender – godt begyndt er halvt fuldendt.